Alle

Alle är 15 år gammal. Han bor i en liten svensk stad och för ungefär fyra år sedan började han fundera mycket över varför han inte riktigt kände sig som de andra i klassen. Hans killkompisar hade börjat skaffa flickvänner, ”riktiga sådana” och inte bara sådana som man frågade chans på i mellanstadiet. Istället hade Alle börjat känna sig mer och mer intresserad av killar, fast inga i klassen då direkt. Men han kände och märkte att det var killar han var attraherad av.

När han tänker efter har han nog alltid känt så ända sedan han var liten. Det där med att fråga chans på tjejer gjorde han ju mest för att alla andra gjorde så. Egentligen hade han nog velat fråga chans på någon annan men det kändes lite läskigt eftersom ingen annan gjorde det. Ju mer han tänker på det desto mer önskar han att han hade någon som han kunde prata med om alla tankar som han har. Men han känner inte att han vill ta upp det med några av sina killkompisar. De drar ofta bögskämt och använder bög som ett skällsord så Alle känner sig inte alls bekväm med att prata med någon utav dem.

En kväll så googlar han efter forum för homosexuella på nätet. På ett community får han kontakt med en äldre kille, Juan, som han kan snacka med och som tipsar honom om massa andra ställen på nätet där han inte längre behöver känna sig så annorlunda som han gjort hela tiden i skolan. Alle blir jätteglad över att han äntligen har hittat någon som han kan prata med och efter ett tag så frågar Juan om Alle inte ska ta och komma och hälsa på honom i Stockholm. Juan erbjuder sig att betala för tågbiljetten. Alle, som blir jätteglad över förslaget åker ner till Stockholm. Han och Juan börjar ses ofta och gå på fester där Alle träffar mycket folk som upplevt samma sak som honom själv. Han trivs jättebra i Juans sällskap och ser upp till honom och känner att han är lite som en en extrapappa. Med Juan kan han prata om allt det han aldrig kunnat prata om med sin egen pappa. Juan är schysst mot honom och ger honom saker, kläder, sprit och massa annat.

Efter ett tag får Alle också nyckeln till hans lägenhet.De gånger han sover över hos Juan har de sex, något som händer lite oftare än han själv skulle vilja. Men han känner att han är skyldig Juan det eftersom han ju har hjälpt honom så mycket. På något sätt så tycker Alle att det känns lite som om de har en underförstådd överenskommelse; Juan ger Alle massa saker, tar med honom på massa fester och finns alltid där när Alle behöver honom. I gengäld så är Alle där för Juan så fort han vill ha sex.

Det pågår rätt så länge men efter ungefär ett år så träffar Alle en kille i sin egen ålder. Han och Juan börjar bråka och sen hörs de aldrig mer av igen. Ibland tänker Alle tillbaka på tiden med Juan med blandade känslor av både tacksamhet och skuld och på något sätt känner han alltid lite obehag när han tänker på alla de gånger han hade sex med Juan fast han egentligen inte ville.

Hoppa till verktygsfältet